Bøger / skønlitteratur / roman

Til hendes eget bedste


Beskrivelse


Lynley og Havers kaldes til Cambridge for at opklare mordet på en kvindelig studerende, men i det akademiske miljø er der mange andre mere påtrængende interesser end at få sandheden frem.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 1999

af

af

Beth Høst

d. 5. feb. 1999

Det er altid forvirrende for en krimi-forfatters læsere, når der udkommer en bog, der ikke "passer ind" i rækkefølgen. Her kommer således en titel fra 1992 af en meget læst og værdsat forfatter; såvidt jeg kan se, placeres den "i figurernes liv" inden I fjendens nærvær (96/44). Havers er ved at få sin mor på plejehjem og Lynley plages af sin lidenskab for lady Helen - for nu at holde os til privatsfæren. Krimiplottet centreres om mordet på en ung, smuk, sexet og oprørsk datter af en meget estimeret Cambridgeprofessor. Beskrivelsen af dette britiske og akademiske miljø er ganske enkelt fremragende, personificeret af både studerende og lærere (bl.a. en sexgal svensker!) behandles mange normer og samfundsværdier. De noget højspændt sexfikserede strømninger kan nok forekomme en skandinav lidt fjerne, men båret af de ellers fine skildringer af figurer og Cambridge-liv som sådan holder fortællingen spændingsniveauet til slut. Kerne-lånerne til gode britiske (selvom forfatteren ER amerikaner) kriminalromaner glæder sig allerede til denne.


litteratursiden.dk

d. 22. juli 1999

af

af

Nina Wegner

d. 22. juli 1999

Kriminalkommisær Lynley og kriminalassistent Barbara Havers fra Scotland Yard er sendt til Cambridge for at opklare mordet på en ung, døv pige, der er studerende ved universitetet. Elizabeth George ha...


Berlingske tidende

d. 22. mar. 1999

af

af

Else Cornelius

d. 22. mar. 1999


Jyllands-posten

d. 24. mar. 1999

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 24. mar. 1999