Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tim og Fillip på skatteøen : en historie i 13 kapitler


Beskrivelse


Tim og Filip har fundet øen, hvor skatten ligger begravet. Nu skal de bare finde den hemmelige hule. Hvad de ikke ved er, at Kaptajn Klapøje er lige i hælene på dem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2010

af

af

Mads Overmark

d. 22. juni 2010

Bøgerne henvender sig til børn i 1.-2. klasse og kan anvendes til læsetræning og fritidslæsning. Sammen med materialerne på nettet er de velegnede til arbejde om skønlitteratur. De kan også bruges til meddigtning og som oplæg til børnenes egne fortællinger.

Et par udgivelser om piratdrengen Tim, der hugger et skattekort fra sin far og tager på eventyr på egen hånd. I første bog redder han en kongesøn og må kæmpe mod den onde Kaptajn Klapøje, der også er ude efter skatten. I anden bog finder han skatten og tager det endelige opgør med den grusomme sørøverkaptajn. En handlingsmættet og begivenhedsrig fortælling skrevet i korte hovedsætninger. Kapitlerne er som regel på to sider. En overskuelig lektie for begynderen og en støtte i litteraturarbejdet. De farvestrålende, tegneserieagtige illustrationer er lavet af Gunhild Rød. De støtter læsningen, særligt hvis teksten er kendt på forhånd, og de er velegnede til arbejdet med forforståelsen af bøgerne. Alle elementerne skaber en spændende og underholdende helhed, som er særdeles velegnet til målgruppen.

Disse to bøger er på samme høje niveau, som de øvrige i serien Læsefidusens kapitelbøger.

Et rigtig godt køb som klassesæt. Sammen med opgaverne på nettet er de et fint materiale til litteraturundervisningen.