En livskrise tvinger Deborah Levy i eksil på en ø, hvorfra hun reflekterer over sit liv, både som forfatter og kvinde. Poetisk og reflekterende selvbiografi, der kan læses af alle, der holder af feministisk litteratur.
Handlingen åbnes med Deborah Levys livskrise, der tvinger hende i eksil på en vinterlig rejse til Mallorca, hvor hun reflekterer over sit liv. Hun beskriver sin barndom i det apartheidstyrede Sydafrika, og hvordan hun som ung i England opdager sin passion for at skrive. Hun kommer omkring sin egen store kærlighed og lykke, som dog blegner over tid, ligesom hun også kommer ind på bl.a. politik, kvinderoller og citerer store forfattere som Orwell, Sylvia Plath og Virginia Woolf undervejs. Bogen er første del af en selvbiografisk trilogi.
Deborah Levy har en lang række udgivelser bag sig, men dette er den første udgivelse på dansk. Sproget er poetisk, fængende og både emner og handlingen springer i tid, men det gør bestemt ikke bogen rodet. Tværtimod holder bogen et godt tempo, og trods sin ringe størrelse på blot 141 sider, er der tale om stor litteratur, der skriver sig ind i den feministiske tradition.
Tankerne ledes hen på Erica Jongs Luft under vingerneOmrids, der lader sin feministiske hovedperson drage med fly ud i verden for at håndtere en livskrise. Dog er indeværende selvbiografi mere afdæmpet og kan måske bedst sammenlignes med Rachel Cusks Faye-trilogi, hvor Omrids er 1. bindTankerne ledes hen på Erica Jongs Luft under vingerne, der lader sin feministiske hovedperson drage med fly ud i verden for at håndtere en livskrise. Dog er indeværende selvbiografi mere afdæmpet og kan måske bedst sammenlignes med Rachel Cusks Faye-trilogi, hvor er 1. bind.