Bøger / faglitteratur / kogebøger

To madglade italienere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2012

af

af

Kent Skov

d. 1. mar. 2012

Bogen er egnet for dem, der i forvejen er engagerede i italiensk madkultur og er relativt fortrolig med madlavning. Men opskrifter og retter er som sådan umiddelbart til at gå til for den almindeligt rutinerede.

En pænt tilrettelagt koge- og madkulturbog om italiensk madlavning personificeret ved to kendte og veletablerede italienske kokke og restauratører i London, Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo, der i mere end 30 år har været kolleger og konkurrenter i hver sin velrenommerede restaurant. Kogebogen er opbygget omkring et BBC program om de to kokkes møde og fælles rejse tilbage til Italien for at møde deres oprindelige kulinariske ophav og gense de respektive regionale køkkener i syd og nord i traditionel og moderne udgave. Bogen er bygget traditionelt op og følger det traditionelle italienske måltid. Opskrifterne byder på de kendte klassikere insalata caprese og carpaccio, pizza m.m. Men styrken er opskrifterne på små- og grøntsagsretter af enkle ingrendienser: artiskokker, fennikel, auberginer og zucchini, tilberedt enkelt fra det gamle "cucina povere", det fattige landkøkken. Kylling, kanin og lam kendetegner kødretterne, og dessertelskerne vil også finde inspiration, dog af den lidt mere fyldige smagfulde slags.

Carluccio har udgivet en række madbøger fx Passion for pasta. Kombinationen af fortællinger og opskrifter findes også i Locatellis Made in Italy og The Sopranos.

Inspirerende koge- og fortællebog med regionale retter fra det italienske køkken.