Bøger / skønlitteratur / roman

To sekunder i Byron Hemmings' liv


Beskrivelse


11-årige Byron Hemmings bekymrer sig om tiden og om sin mor, der uden at vide det har kørt en lille pige ned. Hvordan kan han skærme moderen og holde sammen på familien?

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2015

af

af

Lone Krøgh

d. 9. feb. 2015

Fascinerende og forgrenet roman om det alt andet end perfekte liv. For de læsere, der efterspørger en god roman, og den vi være selvskrevet i læsekredse.

Vi er i en engelsk landsby i 1972, hvor den gammelkloge 11-årige Byron Hemmings ikke har det let. Ikke alene har man besluttet at lægge to sekunder til tiden, men uafvidende påkører Byrons elskelige mor en lille pige. Bege dele nager Byron usigeligt, og derhjemme er atmosfæren ikke rar, når hans socialt ambitiøse far er til stede. Sammen med sin ven lægger Byron en plan, og sideløbende med den følger vi i et nutidsspor den midaldrende og psykisk syge Jim. Som læser spekulerer man længe på, hvilken forbindelse der er mellem Byron og hans ven og denne Jim.

En absolut velskrevet og fascinerende roman med flere spor og flere lag, der til sidst går op i en højere enhed. Om det almindelige liv, der bliver kastet ud i kaos. Om tidens og kontrollens begrænsninger. Om voksnes fejltagelser og børns frygt.

Rachel Joyce debuterede i 2012 med den bemærkelsesværdige Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd, og denne hendes nye roman kan læses på linje med navne som Mark Haddon og John Irving.


litteratursiden.dk

d. 26. mar. 2015

af

af

Henriette Olesen

d. 26. mar. 2015

En hjertevarm og rørende roman om tid, længsel og forskellige skæbners indvirkning på hinanden og samtidig et følsomt indblik i en drengs skrøbelige sind. Rachel Joyce bragede i 2012 igennem med sin d...


Jyllands-posten

d. 14. feb. 2015

af

af

Christian Møgeltoft

d. 14. feb. 2015


Berlingske tidende

d. 14. feb. 2015

af

af

Per Krogh Hansen

d. 14. feb. 2015


Weekendavisen

d. 20. feb. 2015

af

af

Katinka Bruhn

d. 20. feb. 2015