Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tor og mor


Beskrivelse


Tor og Mor har en god ro-tur til øen, men gad vide hvad de oplever på hjem-vejen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2012

af

af

Boy Olesen

d. 10. aug. 2012

Bogen henvender sig til den absolutte begynderlæser, 6-7 år, altså fra ca. 0.-1. kl. God at læse sammen med en voksen, men kan også anvendes til selvlæsning.

En flot gedigen bog, der ved første øjekast virker meget imødekommende. Kvaliteten fortsætter også efter man har åbnet bogen. Siderne er små malerier, bestående af rigtig gode farvelagte tegninger, der er udtryksfulde og udstråler positivitet og energi. Teksten, som er på maksimalt tre korte sætninger pr. side, er enkel og overskuelig, kun med brug af korte enstavelsesord, der har en god typografi. Tegninger og tekst passer fuldstændig sammen. Lydretheden fornægter sig ikke: "Tor og mor vil ud på en sø for at ro, men Tor kommer til at forveksle en ål og en sål. Tor får is og mor får te." Læsepædagogisk veltilrettelagt bog, der vil styrke begynderlæsningen og ikke mindst begynderlæseren.

Bogen kan sammenlignes med Far og søn på tur af Randi Solvang, som dog er en anelse sværere. Kis får en bøf af Kirsten Ahlburg og bøgerne om Jon og Max af Helle Dyhr Fauerholdt.

Meget vellykket gedigen bog, der udstråler stor respekt for begynderlæseren.