Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tork og Hest - den porcelæne danserinde


Beskrivelse


Tork og Hest rejser jorden rundt på 29 kufferter. De afbryder deres fantasifulde jordomsejling nede i Biscayen Bugt, da de får et brev fra en fortvivlet pige ved Vesterhavet i Danmark. De rejser til Danmark, hvor de vil hjælpe hende.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2016

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 9. mar. 2016

Fjerde del i serien om den eventyrlystne dreng Tork og hesten, der sejler jorden rundt på en tømmerflåde lavet af 29 kufferter. De får undervejs et brev fra en pige i nød. Til højtlæsning for børn på 5-8 år.

De to venner Tork og Hest rejser jorden rundt på 29 kufferter. De afbryder deres fantasifulde jordomsejling nede i Biscayen Bugt, da de får et brev fra en fortvivlet pige i Danmark. De rejser med iltog til Paris, og med fly til Billund. Tork og hest fortsætter deres bogsucces med "ABE", som også er de tre bogstaver Tork har lært, og Hest har tilført svære regnestykker, netop som de rejser. Bogen og deres viden udvides med et nyt oplag, da de møder den porcelæne pige ved Vesterhavet. Hun er danserinde, og hun har været lukket inde i porcelæn meget længe, da hun nu kommer ud og kan danse overalt.

Det er en fin afslutning på serien. Der er fantasi, filosofi om store og små ting i livet - fra regnestykker til kærlighed - samt vemod, humor og melankoli. Illustrationerne er drømmeagtige og understøtter fint fortællingens frodige fantasi.

Bøgerne bør læses i den rigtige rækkefølge for at få den fine filosofiske dannelseshistorie, som det samlet set er. Stilen kendes også fra andre af forfatterens bøger, som fx Hundrede historier og Thomas Windings bøger om "Hunden Mester".


Information

d. 21. maj 2016

af

af

Marianne Eskebæk

d. 21. maj 2016