Bøger / skønlitteratur / roman

Trækfugle : en Eske Litle-krimi


Beskrivelse


Krimi. Assens 1332. Fremmede hærtropper er på vej, en flok sigøjnere har slået sig ned, en brudekrone bliver stjålet og en mand myrdet under bryllupsfesten, så Eske Litle får hænderne fulde.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juni 2002

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 14. juni 2002

Martin Jensen har efterhånden gjort Assens i 1300-tallet til en ganske almindelig scene for kriminalromaner. Ikke alene kender vi nu byen og dens mest betydningsfulde borgere, vi er også nogenlunde med på, hvad det er for et oprørt politisk farvand hovedpersonen, byfoged Eske Little, skal manøvrere i. I 1330 nærmer oprøret mod de holstrenske grever sig, men det er ikke kun som værter for et kompagni grevelige tropper, byen får prøvet sin gæstfrihed. Også en gruppe sigøjnere har fundet vej til den lille købstad, og de mange fremmede giver selvfølgelig anledning til en del besvær. Jeg har tidligere rost Jensen for at have skrevet sig op, og denne gang holder han niveauet. Han formår som få at få det historiske til at fungere som mere end en kulisse, og selvom personerne langt hen ad vejen er skruet sammen ligesom os, giver han plads for reaktioner, der er mere middelalderlige end vi ofte ser. Forsiden er som sædvanlig i overensstemmelse med indholde og signalerer netop den blanding af Ingemann og Jan på sporet som vi er så mange halvgamle mænd, der kan lide at fordrive fritiden med.


litteratursiden.dk

d. 18. nov. 2002

af

d. 18. nov. 2002

Martin Jensen har skrevet endnu en Eske Litle roman fra Assens i middelalderen. Den gode byfoged, der giver serien navn, får rigtig mange problemer på halsen i denne bog. Hans "kæreste" er forsvundet...