Bøger / faglitteratur

Træn din hest fra jorden


Beskrivelse


Om hvordan man med arbejde fra jorden kan uddanne sin hest og indøve nye øvelser, som man siden kan udføre fra hesteryggen. Med tips og cases og inddelt i en række temaafsnit og vekslende mellem teori og anvisninger på praktiske øvelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 14. maj 2018

Hestefolk kan her hente gode råd og tips om det vigtige arbejde med hesten fra jorden, hvor du som rytter ikke er i sadlen. En klog overskrift i bogen er fx "Tag ansvaret og vær hestens leder". For dig som gerne vil et skridt videre i træningen med din hest.

Bogen er et mix af tips og råd og cases, inddelt i en række temaafsnit og vekslende mellem teori og anvisninger på praktiske øvelser. Indledende forklarer forfatteren om hestens stærke instinkt som flugtdyr, hvor vi mennesker, som er rovdyr, skal forsøge at "At være på hestens frekvens". Foruden ovennævnte gode råd om at tage lederskab i træning af heste, er der fx tips om den daglige håndtering, om dressur og forskellige gangarter. Andre overskrifter er fx "Respekt og tillid", "Roundpen og longearbejde", "Variation i træningen" og "Det gode samarbejde". Bogen er illustreret med fotos og tegninger til de praktiske øvelser. Karina Watson Olsen er rytter, dressurdommer, underviser og foredragsholder. Hun har også skrevet 1. del af serien "En halv parade": .

Sympatisk og velfungerende bog om hestetræning, hvor forfatteren smukt og rigtigt understreger: "I dag hvor alting går så stærk, og vi mennesker ofte glemmer at være i nuet, vil arbejdet med din hest fra jorden hjælpe dig til at være nærværende".

En anden bog at hestetræning fra jorden er Dressurarbejde for hånden, som dog mest er for øvede ryttere.