Bøger / faglitteratur

Træning af islandske heste med Rasmus Møller Jensen


Beskrivelse


Gennemgang af den grunduddannelse der er fundamentet for et godt samarbejde mellem hest og rytter. Med vejledende forklaringer og inspiration til træningen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juli 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 3. juli 2015

Sublim godbid af en hestebog for alle der rider og træner islandske heste. Både for begyndere og erfarne ryttere.

Grundbog i kunsten at ride islandske heste. Indledende et portræt af Rasmus Møller Jensen, der er en erfaren rytter og bl.a. 9 gange dansk mester. Han benævnes i samme portræt både som "et konkurrencemenneske" og som "en sindig nordjyde". Bogen bygger på Rasmus Møller Jensens teknikker i træningen af islandske heste. Første afsnit i bogen har fokus på den islandske hests uddannelse. Det gælder fx håndtering fra jorden og tilridningen. Og det gælder træningen af den islandske hests særlige ekstra gangarter fx tølt. Andre emner i denne grundbog er bl.a.: "Lydighed", "Hestens muskulatur" og en gennemgang af de forskellige gangarter, skridt, tølt, trav, galop og pasgang. Der er afsnit om longering og om nødvendigt udstyr. I et afsnit om "ryttermentalitet" står bl.a.: "En dygtig rytter skal være tålmodig og have masser af selvindsigt. Du skal turde analysere dine egne evner, styrker og ikke mindst svagheder." De fleste fotos i bogen er af fotograf Klaus Munk.

Fremragende og savnet grundbog om at ride islandske heste. De mange dejlige fotos gør også bogen skøn blot at bladre rundt i, hvis man elsker heste.

En bog om dressur for islandske heste er Dressur for islænderReynirs rideskole. En anden grundbog er Reynirs rideskoleEn bog om dressur for islandske heste er Dressur for islænder. En anden grundbog er .