Målgruppen for denne bog om hvad der sker i kroppen, når man træner, er undervisere og elever i faget idræt ved ungdomsuddannelserne, især gymnasiet.
Jens Bangsbo er professor ved Institut for Idræt ved Københavns Universitet, han er tidligere elitefodboldspiller, og det er da også fra fodboldens verden, vi mest kender ham som forfatter. I hans nye bog er temaet mere bredt, idet han sætter fokus på, hvad der sker i kroppen, når den arbejder, hvilken virkning forskellige typer af træning har og effekten af regelmæssig fysisk træning. Hovedoverskrifterne er bl.a kredsløbet, blodet, iltoptagelsen, energiomsætning og effekten ved styrketræning og præstationsarbejde. Jens Bangso lægger stor vægt på at gøre teori til praksis, og derfor er der forslag til en række øvelser. Tværfaglighed er vigtigt i gymnasiet, og med denne bog lægges op til samarbejde i fagene idræt, matematik, fysik og biologi. Her er mange formler, kurver og illustrationer af, hvad der sker i kroppen under træning. Efter hvert afsnit er der forslag til opgaver.
Af andre bøger til samme målgruppe kan nævnes Idræt, teori og træning, 2006 og C - det er idræt fra 2005.
Alle er enige om, at fysisk aktivitet er vigtig, og hvis man ønsker at kende teorien om, hvordan kroppen fungerer og påvirkes af fysisk træning, er bogen et godt bud. Den er først og fremmest beregnet til undervisningsbrug, og her vil den være meget velegnet for lærere og elever, da den opfylder kravene til tværfagligt samarbejde.