Bøger / faglitteratur / bibliografier

Transnationale historier


Beskrivelse


16 danske historikeres bidrag til transnationale historier, der behandler så forskellige emner som national identitet, flyvning, velfærdspolitik og grænseegne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2009

af

af

Knud Weile

d. 28. sep. 2009

"Transnationale studier er blevet et af tidens akademiske modeord". Sådan indledes denne præsentation af transnational historie, der for historikerne er en ny indgang til deres beskrivelse og forståelse af fortid og nutid i en periode med øget globalisering og internationalisering. Målgruppen er først og fremmest faghistorikere, undervisere og studerende, men den almindelige historieinteresserede læser kan sagtens være med.

Der lægges ud med en kort, klar og forståelig indledning om transnational historie, der ikke er noget revolutionerende nyt, men et andet perspektiv på skildringen af historien, der har fokus på møder, vandringer og udvekslinger af mennesker, varer, teknologier, institutioner, netværk, idéer og forestillinger, der overskrider statsgrænser. I bogens hoveddel giver en række forskere, der med en enkelt undtagelse kommer fra Syddansk Universitet, i korte og læseværdige artikler eksempler på transnationale studier i både den gamle og nye verdens- og danmarkshistorie.

Man kan finde stof om transnational historie i danske og udenlandske fagtidsskifter og på nettet, men dette er det første større danske værk om fænomenet.

En bog der giver både faghistorikeren og den interesserede lægmand forståelse for begrebet transnational historie og et interessant kig over skulderen på en række historikere, der bruger metoden i deres forskning.



Informationer og udgaver