Bøger / faglitteratur

Trap Danmark - Viborg Kommune


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Viborg Kommune ; Natur og landskab ; Historie ; Byerne ; Kultur ; Samfund og erhverv


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2020

af

af

Søren Møller

d. 6. jan. 2020

Fyldige beskrivelser af Viborg og Bornholm kommuner. For voksne læsere, indbyggere og turister, og de ældste skolelever.

Jens Peter Traps landsbekrivende storværk udkom første gang i 1850'erne. Senere fulgte nye udgaver, senest 5. udgave, som blev afsluttet i 1972. I disse år udkommer 6. udgave, som følger den ny kommuneinddeling efter reformen i 2007. Indtil nu dækker værket kommunerne i den nordlige halvdel af Jylland og den nordligste del af Sjælland. Først udgives der bøger med flere kommuner i hvert bind. Derefter udgives hver kommune for sig selv, hvor de samme tekster genoptrykkes, hver kommune i ét bind. Her foreligger kommunebøgerne for Viborg og Bornholms kommuner. Kommunerne beskrives med geologi, natur, klima, historie, byerne, erhverv, samfundsforhold og kulturliv. Mange illustrationer i farver af nutidige og ældre fotos, tegninger, malerier, landkort, tabeller og grafer. I kommunebøgerne er indsat et stort udfoldeligt kort over hver kommune. Person- og stedregistre. Værket ventes fuldført i 2021.

Mange interessante passager til læsning, og dertil mange statistiske informationer til opslag. Alle store linjer i hver kommune beskrives, og ind imellem uddybes specielle lokale, interessante emner, som inspirerer til videre læsning. Smukke fotos, flot tryk og papirkvalitet.

Der er ikke noget nyere, som der kan sammenlignes med. Alle Traps tidligere udgaver kan stadig bruges historisk, med alle datidens data.Informationer og udgaver