Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Triskelion


Beskrivelse


Fantasy. De 14-årige tvillinger Rachel og Adam tilbringer en sommer hos deres mormor i en søvning engelsk landsby. Byen gemmer på en hemmelighed, og Rachel og Adam bliver indblandet i en dramatisk og livsfarlig kamp mellem det gode og det onde.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2008

af

af

Lone Krøgh

d. 29. okt. 2008

Fantasy og arkæologiske eventyr blandes i denne første del af en trilogi, som henvender sig til gode og rutinerede læsere fra omkring 13 år og opefter.

Will Petersen er et pseudonym for den engelske krimiforfatter Mark Billingham og manuskriptforfatteren Peter Cocks. Triskelion er første del af en trilogi, og har de 14-årige amerikanske tvillinger Rachel og Adam som hovedpersoner. De besøger for første gang deres mormor i en lille søvnig engelsk landsby, hvor alle modtager dem særdeles uvenligt. Rachel og Adam har telepatiske evner og kommer med fandenivoldsk gåpåmod på sporet af en hemmelighed, som landsbyens beboere vil gøre alt for at skjule. Det bliver en højdramatisk og livstruende kamp mellem det gode og det onde, som tvillingerne vinder til sidst i en eventyrlig og magisk finale. Romanen er for så vidt velskrevet og den tillukkede landsby dragende at læse om, men den er for lang, og der er for mange digressioner, til at den for alvor fænger. En fantasyroman i midten af skalaen.

Hvis man har læst J.K. Rowling og især Tamora Pierce, kan man prøve med Triskelion, som dog på ingen måde er så overbevisende eventyrlig eller afvæbnende fantastisk som disse.

"Harry Potter og Hermione møder Indiana Jones" kunne man kalde denne fantasyroman med indlagte arkæologiske eventyr og fantasterier. Kvalitets- og underholdningsmæssigt placerer den sig i midten af skalaen, og den henvender sig til gode og rutinerede læsere - både drenge og piger - fra ca. 13 år og opefter.


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 1 (2009)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 62, nr. 1 (2009)Informationer og udgaver