Bøger / faglitteratur / guides

Troen går til Paris


Beskrivelse


En guide til Frankrigs hovedstad hvor der lægges vægt på at vise byens kristne identitet - kristendommens og kirkernes Paris. Man føres forbi en række af Paris' mere og mindre kendte lokaliteter og går kronologisk frem - fra 1500-tallet til vor egen tid.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2010

af

af

Kirsten Katholm

d. 3. mar. 2010

Målrettet frankofile og andre rejsende og turister, der gerne vil opleve et anderledes Paris.

I bogen beskriver forfatteren kristendommens Paris ved at fortælle historierne bag kendte og mindre kendte kirker og kapeller. Udgangspunktet er den mest berømte kirke Notre-Dame-katedralen, hvis historie nok er mere ukendt. Derudover fortælles historien bag den flotte hvide kirke på Montmartre, Sacré-Coeur, der kan ses overalt i Paris, ligesom bogen også rummer historier og beretninger om helgener, kardinaler og åbenbaringer. De ti kapitler går kronologisk frem fra middelalderen til nutiden, og beskriver, hvordan livet i Paris i 500 år har udfoldet sig i et kristent univers. Bogen er illustreret med flotte farvefotografier og afsluttes med et register.

Der findes meget litteratur om Paris, hvori også nogle af de omtalte lokaliteter er medtaget. Denne bogs beretninger er skrevet med en anderledes vinkel, der ønsker at vise hvilke historier, der ligger bag Paris' kirker og katedraler.

En alternativ og inspirerende guide til Paris, der rummer sjove og spændende kulturhistoriske og politiske beretninger.


Kristeligt dagblad

d. 18. mar. 2010

af

af

Bjørn Bredal

d. 18. mar. 2010


Religion

2011, nr. 1

af

af

Otto Rühl

2011, nr. 1