Lærd og underholdende filosofihistorie fra mellemkrigstiden i 1920'ernes Tyskland, fortalt igennem biografier af de fire geniale enere Wittgenstein, Heidegger, Cassirer og Benjamin. Til filosofiinteresserede læsere.
Et gruppeportræt af fire unge filosoffer og deres liv og tanker i årene 1919 til 1929. Ludvig Wittgenstein, Martin Heidegger, Ernst Cassirer og Walter Benjamin havde geografien og oplevelsen af første verdenskrig, tilfælles. Men deres personligheder og deres filosofiske tanker, kunne ikke være mere modsatrettede. Dette spændingsfelt handler bogen om i en blanding af biografi, filosofi og filosofihistorie. Vi hører om hvordan de konstruerer de første konturer af de filosofier, som satte deres præg på megen senere tænkning, inden for fx hermeneutik, eksistentialisme, analytisk filosofi og kritisk teori. Samtidigt får vi et kronologisk billede af deres liv og hører ikke bare om hvordan filosoferne udformede deres tanker, men følger dem helt ind i det mest private.
En bog om filosofi der bliver en bestseller, oversat til 24 sprog, er ikke noget man ser hver dag, men man forstår det godt. Man forføres totalt af Eilenbergers dramatiske og handlingsmættede fortælling, der på forunderlig vis gør komplekse tanker forståelige og de yderst forskellige personligheder levende. Det er blændende formidling.
Af interesse kan også være Tyske intellektuelle i det 20. århundrede, hvor både Heidegger, Cassirer og Benjamin optræder.