I forlagsserien Grænseegne er turen nu kommet til de tropiske regnskove. Denne fortæller, som de øvrige i serien, om de områder på jorden, som mennesket har ønsket at udforske trods vanskelig tilgængelighed. Bogen er også velskrevet og får i et forståeligt sprog fortalt om regnskovene og deres hemmeligheder. Bogen kan læses af interesse (fra 12 år) og bruges i undervisningssammenhæng fra 6. kl.
De tropiske regnskoves placering bliver vist og gennemgået, også hvordan skoven er opbygget. Den utroligt høje biodiversitet hvoraf mange arter er endemiske bliver interessant omtalt. Et historisk tilbageblik bliver fulgt af beretning om de nutidige forskere, deres hjælpemidler og metoder. Lokalbefolkningens problemer, ødelæggelse af skoven grundet økonomiske interesser, og hvad man kan gøre for at bevare den, bliver medlevende og engageret fortalt. Regnskovens betydning for udvikling af medicin bliver også berørt. Til sidst berettes om løsninger for, hvordan man kan have en bæredygtig regnskov. Bogen er gennemillustreret med flotte fotos, og slutter med "Fakta og statistik", litteraturhenvisninger, webadresser, ordliste og indeks.
Der er inden for de sidste år kommet en del bøger om tropiske regnskove. Denne udgave går ind på lidt andre vinkler, og kan læses af yngre læsere end fx Champions Tropiske regnskove, 2007 og Jacksons Regnskove, 2007.
Det er en flot og gedigen bog, der kommer pænt rundt om emnet. Kan bruges selvstændigt eller som supplement.