Bøger / faglitteratur til børn / opbyggelig litteratur

Trosforsvar for teenagere


Beskrivelse


I tre dele behandles nogle af de mest normale tvivlsspørgsmål man kan have i forhold til kristendommen, om f.eks. Bibelens troværdighed eller om Gud i virkeligheden er god.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2014

af

af

Christine Christensen

d. 26. feb. 2014

For kristne teenagere, der tvivler på deres tro eller ønsker at forstå baggrunden for andres tvivl. Kan også læses som et debatindlæg i konfirmandundervisningen.

Hvor forfatterens første bog handlede om meningen med livet og livet som kristen, er denne centreret om tvivl. Det er tvivl i forhold til Biblens troværdighed og indhold og tvivl i forhold til Guds eksistens. Forfatterens svar er entydigt; Biblen er sand og som Guds ord ikke vores ret at betvivle. Vi må gerne invitere hjernen indenfor i kirken, bare vi forstår at hjernen er skabt til at være tjener for troen. Sproget er moderne, med en frisk humoristisk tone og forfatteren henvender sig direkte til læseren og inddrager både egne oplevelser og erfaringer. Bogen, der er i et lille kvadratisk format er illustreret med tegneserieagtige illustrationer, der nok fortrinsvis vil tiltale de yngste i målgruppen.

Forfatteren beskæftiger sig også skønlitterært med emnet tvivl i En by i Rusland. Tro på det! : en bog om konfirmation, tro og tvivl kredser om samme problematik, men har et mere direkte fokus på valget eller fravalget af selve konfirmationen.

En lille, temmelig entydig og unuanceret bog om tro og tvivl i et ungdommeligt talesprog. Kan købes af biblioteker i områder med stærke menigheder og grupper af søgende unge.