Bøger / skønlitteratur / roman

Trusler og skæve klodstårne : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. I Lundehøj bliver en kvindelig sagsbehandler fundet myrdet, og der er mange mulige mistænkte blandt hendes kolleger og klienter. Uroen breder sig i og omkring det borgercenter hvor hun arbejdede, så politiet får nok at se til under opklaringen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2010

af

af

Michael Olsen

d. 23. juni 2010

Målgruppen er voksne, der kan lide at læse krimier med et aktuelt og samfundskritisk indhold.

Helga Berg har tidligere blandt andet udgivet en science fiction roman, men Trusler og skæve klodstårne er hendes første krimi. Ifølge forlagets hjemmeside er bogen tænkt som første del i en trilogi. Der sker rigtig mange ting i bogen, hvis handlingstråde inkluderer mord, ildspåsættelse, terrorfrygt, demonstrationer, kidnapning, børneporno, skæve eksistenser, selvmordsforsøg med mere. Selve handlingen foregår i en forstadsby og kredser især om borgercentret og de sagsbehandlere, der arbejder der og deres klienter. En af sagsbehandlerne modtager anonyme trusselsbreve og bliver hængt ud på Facebook. Kort efter bliver hun myrdet. Det lokale nærpoliti får forstærkning og derfra breder handlingen sig altså udover de førnævnte emner. Genren er politiroman med samfundskritiske islæt. Men bogen virker noget ujævn, da så godt som alle bogens personer, og der er en del, rigtig ofte udbreder sig om deres holdning til dette og hint, så det til sidst virker som en ren prædiken.

Søskendeparret Hammer har skrevet krimien Svinehunde, der måske vil være interessant for læsere af nærværende bog. Vil man hellere have noget mere samfundskritisk kan man prøve klassikerne fra Sjöwall og Wahlöö.

En aktuel men lidt ujævn politiroman, hvor personernes samfundskritiske replikker er så mange, at de kommer til at skygge for handlingen.


litteratursiden.dk

d. 19. aug. 2010

af

af

Merete Trap

d. 19. aug. 2010

Mord, trusler, terror, pædofili, ildspåsættelse og ulykkelige eksistenser - godt krydret med synske enker, voodoo-udøvende arbejdsløse og en lille smule kærlighed. Sagsbehandler Gurli Abrahamsen forsv...