Bøger / faglitteratur til børn / noveller

Tryg i mørket : godnathistorier i børnehøjde : åndelig vejledning af børn


Beskrivelse


16 kristne godnathistorier for børn, som alle har det budskab at Gud passer på os i mørket. Med samtaleforslag for forældre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2018

af

af

Merete Trap

d. 15. juni 2018

Gud passer på os om natten, så vi alle kan sove trygt. En samling af bibelske godnathistorier, så dit barn kan falde trygt i søvn. Henvender sig til aktivt kristne forældre samt til børnemedarbejdere i kirken.

16 bibelske godnathistorier for børn med titler som fx "Gud natlampe", "Tid med Gud om natten" og "Tryg midt i stormen". Alle fortællingerne omhandler personer fra Bibelen. Efter hver historie følger et afsnit til forældrene. Først infokasse med historiens budskab fx "Gud passer på os om natten". Hernæst forslag til en samtale med barnet om historien. Endelig følger forslag til en bøn, man kan bede sammen med barnet. Til slut har hvert afsnit en kort gennemgang af redskaber fra forfatterens tidligere udgivelse Tro i børnehøjde.

Det er en fin og sympatisk samling af kristne godnathistorier, med det budskab at Gud passer på os i mørket. Hver historie er forholdsvis kort, således at forældrene har tid til samtalen med barnet efterfølgende. Bogens praktiske vejledninger gør det nemt for forældrene at indgå en dialog med barnet. Bogen er primært en "arbejdsbog" for forældre, og rummer ingen billeder. Der kræves en engageret formidler, for at kunne fastholde barnet.

Kan sammenlignes med andre samlinger af kristne godnathistorier for børn. Her kan fx nævnes samlingen Tid med Gud, som dog er en billedbog.