Bøger / faglitteratur / erindringer

Tsunami : en personlig beretning


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med tv-dokumentaren på TV2.

Om Casper Stenzs oplevelser, da han sammen med sin kæreste Mette og vennen Morten bliver ramt af tsunamien på øen Phi Phi i Thailand. Han ikke bare overlever tsunamien, men redder samtidig en svensk pige, Emma, som han har udviklet et tæt venskab med.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jytte Kjær Schou

2007

Vil tiltale læsere af lettilgængelige, personlige katastrofeberetninger.

Bogen er blevet til på baggrund af tv-dokumentaren Skæbnedagen. 4 unge overlevende har fortalt deres historie til journalisten Karen Thisted. Hun har stykket deres og familiens udtalelser sammen, så de giver et helhedsbillede af tsunamikatastrofen i Thailand i julen 2004. De mange udtalelser giver en række øjebliksbilleder af tsunamiens hærgen og eftervirkninger. Samtidig vidner de om mennesker med karakterstyrke, mod og medmenneskelighed, men også selvopholdelsesdrift, der forårsager skyldfølelse, fordi de må svigte andre for at redde sig selv. Desuden får man et lille indtryk af eftervirkningerne med de unges ændrede livsopfattelse. Det er især historien om danske Casper og svenske, hårdt sårede Emma, der for en kort stund bringes sammen af tsunamien, og efterfølgende udvikler et tæt venskab.

Flemming Kofod-Svendsen, der mistede 4 af sine nærmeste i samme katastrofe, har en anden indgangsvinkel i sin bog Døden, sorgen,håbet, 2007, der på et langt dybere plan perspektiverer sorgen og sorgarbejdet.

Mens tsunamikatastrofen endnu står tydeligt i erindringen kan bogen med sit enkle og ligefremme udtryk interessere både yngre og lidt ældre læsere.