Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Turen går ad helvede til


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Højt at flyve (Congo ; Egypten ; England) ; Medpassageren fra helvede (Frankrig ; Grækenland ; Grønland) ; Ankomst i helvedes forgård (Indien ; Island ; Israel) ; Ondskabens hotel (Italien ; Kina ; Niue) ; Spise her med hjem (Marokko ; Peru ; Senegal) ; Sightseeing i helvede (Spanien ; Tyrkiet ; Tyskland) ; Sidste stik (USA ; Zambia ; Østrig) ; Hjem kære hjem


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 26. apr. 2012

Målgruppen er alle der rejser. Måske bør alle bibliotekarer i meget velkendte låner-situationer om rejse-litteratur tilbyde denne som en ildevarslende obligatorisk ledsager til de vante guides? Kan også bruges til dem, som trænger til at trække på smilebåndet og måske endda grine forløsende.

Den velkendte og meget brugbare serie fra forlaget brydes her af rejsehistorier, hvor meget, og indimellem endog alt, går galt. Det er historier som i situationen bestemt ikke har været til at grine ad. Men som det heldigvis oftest er med alvor, så gør tiden det ved følelsen, at du næsten altid er i stand til, i god sikker afstand, at se det humoristiske forløsende, hvad man ikke på nogen måde kan i nuet. Det humoristiske aspekt hjælpes godt på vej at små sjove tegninger af Phillip Ytournel og grafisk design af Frederik Storm. Martin Gylling og Jakob Vølver præsenterer ikke mindre end 30 historier fra det man kan kalde "rejsehelvede". Som hestemenneske kaster jeg mig straks over en historie om Island set fra hesteryg. Her troner en gruppe journalister på hesteryg. Med hvad deraf følger! Alle på nær en (fortælleren) må efterfølgende lægebehandles. Og flyet hjem nødlander såmænd. Så det -.

Ovennævnte Jakob Vølver er med samme humoristiske anslag forfatteren bag bl.a. Jydens håndbog til overlevelse i København. Men ellers findes ikke lignende bøger.

Uhøjtidelig rejsebog, der med en herlig humoristisk vinkel er kærkommen anderledes på de fleste bibliotekers hylder med rejselitteratur.