Bøger / faglitteratur

Turnaround : kampen om GN Store Nord


Beskrivelse


Om GN Store Nords dramatiske turnaround i årene 2007-2014, hvor en truende nedlæggelse af selskabet blev til Nordens bedste aktieinvestering.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2014

af

af

Mette Fersum

d. 8. dec. 2014

En bog for dem der er interesseret i en god erhvershistorie om GN Store Nords turn around. For især mænd, virksomhedsledere og måske gymnasieelever, der skriver deres SRP-opgaver, hvor fag skal mikses og samfundsforhold eller økonomi indrages m.m.

M.J. har tidligere skrevet forskellige erhvervshistoriske bøger. Han har haft adgang til alle skriftlige kilder i GN Store Nord. Virksomheden har klaret sig siden 1869 med noget bølgegang undervejs. Det brede fokus handler om GN Store Nord og ledelsen af den fra 1999 og til 2014. I dag er GN Store Nord en højteknologisk virksomhed som sidder på toppen af markedet med høreapparater og headset. Bogen beskriver hele udviklingen med turbulente perioder, kriser, dobbeltspil, børsnotering, opkøb af virksomheder osv. og en genopfindelse af sig selv takket være en dygtig strategisk ledelse.

Bogen er godt og oplysende skrevet, med et interessant indblik ind i maskinrummet, hvor ledelse og magt er vigtig. Der er ingen tvivl om at ledelse af en så stor virksomhed er kompleks i en globaliseret verden. Der er foretaget en grundig research med stort kendskab til dansk erhvervsliv. Man får som læser et godt indtryk af de politiske og økonomiske forandringer både i Danmark og verden.

Der er ikke andre danske bøger om GN Store Nord. En del studerende har skrevet speciale om virksomheden.


Børsen

d. 18. feb. 2015

af

af

Henrik Ørholst

d. 18. feb. 2015