Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tvilling i tvivl


Beskrivelse


13-årige Gemma har ingen venner på kostskolen Avebury. Og når man er født i tvillingernes tegn, betyder venner alt. Gemma modtager en mystisk mobiltelefon, og snart er hjælpen på vej.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2009

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 14. maj 2009

Ny trivi-serie om stjernetegn for piger fra 11 år.

I første bind Tvilling i tvivl befinder 13-årige Gemma sig på en ny kostskole uden venner, hvilket er et stort problem for en udadvendt tvilling. I andet bind Opskrift på oprør lever 13-årige Nanu et ensomt storbyliv, som slet ikke passer til den sociale og naturelskende skytte. Begge piger modtager en mystisk mobiltelefon, og der begynder at tikke astrologiske råd ind. Pigerne opdager, at planeterne har menneskeskikkelser, og at de hjælper særligt udvalgte stjernepiger. Sjov og spændende trivi-serie om pigeproblemer og astrologi. Det overnaturlige element vil måske nok få nogle fans til at stå lidt af. På den anden side er astrologi oppe i tiden, og pigernes problemer er stadig i højsædet. Sproget er hurtigt og mundret, og historierne kan læses uafhængigt af hinanden. Alt ialt udmærkede bøger indenfor genren, som nok skal finde sit publikum. Hver bog afsluttes med en beskrivelse af stjernetegnet samt første kapitel af næste bog. Forsider i pink, turkis og grøn med storøjede piger på.

Serien kan bedst sammenlignes med fx Kære dumme dagbog og Allys liv samt forfatterens Fyre & flammer. Læsere af Magi og meloner og Agent Engel vil måske også synes om disse bøger.

Sjov og spændende trivi-serie om pigeproblemer og astrologi, som nok skal blive populær hos målgruppen.