Bøger / faglitteratur til børn

Tvillingetårnene


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2011

af

af

Boy Olesen

d. 8. feb. 2011

Bogen henvender sig til elever fra ca. 4.-5. kl. altså fra ca. 10-11 år og opefter. Bogen er velegnet til såvel selvlæsning som gruppe- og klassesætslæsning i forbindelse med fx emne-og projektarbejder.

Det er et meget spændende emne, der er omdrejningspunktet for denne fagbog, som behandler mange stofområder på forholdsvis lidt plads. Beskrivelsen af tårnene, livet i dem, og menneskets fascination af dem indleder, og fører læseren over til baggrunden for selve angrebet inden selve angrebet beskrives. Der afsættes også plads til en forklaring på, hvordan islamismen, Taleban og Al-Qaeda opstår, ligesom Osama bin Laden præsenteres. Andre terrorangreb beskrives. Følgerne af terrorangrebet, ofrene, verdens reaktion og USA og dets allieredes modsvar bliver ligeledes omtalt. New yorkerne lever videre og er nu i gang med en genopbygning på Ground Zero. Bogen er fyldt med flotte farvefotos, sproget er forståeligt, men ikke let, dog er det udtrykt i forholdsvis mange afsnit. Der er på samtlige sider indsat faktabokse, og små informationsbokse kaldet "Stemmer", der giver faktuelle oplysninger og citerer kendte personers udtalelser. Bogen afsluttes med ordliste, og information om, hvor man kan få mere at vide.

Bogen kan sammenlignes med Pearl Harbor og Hiroshima, som er fra samme serie Et sted i historien.

Informationstæt, spændende bog om det der ikke kunne ske, men skete. Læseren vil blive fanget ikke mindst grundet de mange farvefotos.Informationer og udgaver