Værket henvender sig til et publikum med interesse for teaterhistorie men henvender sig ved sit brede anlæg også til et publikum med interesse for periodens hele historie.
Bent Holm er dr.phil. og teaterhistoriker med flere værker bag sig. Dette værk om osmannerne på den danske scene i 300 år er bredt historisk funderet, såvel politisk som kulturelt, og Holm holder sig heldigvis ikke til den danske scene alene men også til det vesteuropæiske teater, der ofte er forudsætningen for det danske. Osmannerne var en politisk trussel, der kunne have bragt Vesteuropa til fald og også en religiøs trussel mod kristendommen. Tyrken bliver derfor en dobbelt trussel, som man imidlertid realpolitisk af handelshensyn måtte håndtere pragmatisk. Holm finder her et utroligt spændende stof, som han bruger som baggrund for analyser af tyrkens skiftende fremstilling på scenen i perioden, fra Chr. den Fjerdes spektakulære kroning over Holberg til H.C.Andersens og Hauchs dramatik til fremvisningen af yppige odalisker i Tivoli i Kbh. i 1896. Det er et unikt og kompliceret stof, som Holm præsenterer med stort overblik, velfunderet, velskrevet og perspektivrigt om Tyrken og os. Flot stykke teaterhistorie med stor bredde. Noter. Litteratur. Indeks. Velvalgte illustrationer.
Værket skriver sig flot ind i kernen af dansk teaterhistorie med anvendelse også i (kultur)historisk sammenhæng for perioden.
En imponerende og perspektivrig fremlæggelse af et unikt stof, et af de mest spændende stykker dansk teaterhistorie længe.