Bøger / faglitteratur / erindringer

Tyskland, en rejse


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Forfatterens (f. 1951) beskrivelse af en tre måneder lang rejse langs Tysklands grænser leder læseren gennem et hemmelighedsfuldt, mytisk og eventyrligt Tyskland.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2006

af

af

Liselotte Henriksen

d. 7. juni 2006

De mange lånere der læste - og nød - Wolfgang Büschers Berlin-Moskva : en rejse til fods, der udkom på dansk sidste år, vil stå i kø for at få fat i denne nye vandrebog. Som titlen siger, er det denne gang Tyskland, det genforenede Tyskland, der er rejsemålet - eller snarere -ruten. Den går nemlig hele landet rundt, bogstavelig talt, rundt langs grænsen, fra Rhinen mod nord til den danske grænse, mod øst og syd langs Østersøen, Polen og Tjekkiet, langs Alperne og nordpå igen gennem Alsace tilbage til udgangspunktet. 3.500 km - til fods. En kraftpræstation - og så om vinteren - ligesom Heinrich Heines "Vinterrejse". Fysisk, ja, men i langt højere grad intellektuelt og følelsesmæssigt. For vejen går gennem landskaber og byer, der emmer af historie, uhyggelig, hjerteskærende historie, Tysklands historie. Som rædslerne i koncentrationslejren Flossenburg eller udslettelsen af småbyerne Kammike og Pforzheim. Det er ikke nogen rejsebog, det er en bog om en forfatters dybtfølte oplevelse af et land og dets folk, almindelige mennesker, deres skæbner og tanker. Ikke letlæst, men læseværdig, ja næsten pligtlæsning, hvis man vil søge at forstå vort store naboland og -folk, der for mange danskere stadig står som en truende skygge i syd.


litteratursiden.dk

d. 17. juli 2006

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 17. juli 2006

Snør vandreskoene, sæt tempoet ned, hold alle sanser åbne og begiv dig ud på en rejse i det moderne Tyskland sammen med forfatteren Wolfgang Büscher. Wolfgang Büscher fik stor succes – også her i Danm...


Jyllands-posten

d. 16. juni 2006

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 16. juni 2006


Berlingske tidende

d. 17. juni 2006

af

af

Claes Kastholm

d. 17. juni 2006


Kristeligt dagblad

d. 15. juni 2006

af

af

Moritz Schramm

d. 15. juni 2006


Information

d. 15. juni 2006

af

af

Thomas Thurah

d. 15. juni 2006


Standart

Årg. 20, nr. 3 (2006)

af

af

Steen Klitgård Povlsen

Årg. 20, nr. 3 (2006)