Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ud med Knud


Beskrivelse


William både elsker og hader sin hemmelige ven, Knud, og han har prøvet mange ting for at blive fri for ham. Men når Knud er væk, oplever William, at han savner ham, og at det kan være svært at finde sig selv uden ham.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2014

af

af

Martin W Hansen

d. 3. sep. 2014

Bogen henvender sig til det yngre "sick-lit"-publikum, men med den fordel, at den i særlig grad er vinklet mod drengene. Kan selvlæses fra ca. 13-14 år og opefter.

Forfatteren behøver ingen nærmere introduktion på de danske børnebiblioteker, han har været leverandør til vore ungdomshylder i snart 16 år. Denne bog handler om drengen William, som vi følger gennem flere stadier af hans (og hans omgivelsers) kamp mod kræften i hans krop. William personificerer sygdommen i sin imaginære "ven" Knud, der er en pralende og små-irriterende type, som leder tankerne hen på Astrid Lindgrens Karlsson på taget. Historien er en stærk og emotionel rejse gennem et sygdomsforløb, præget af forfatterens vante sans for et ungdommeligt sprog. Forsiden er lavet af Alette Bertelsen, som har lavet et finurligt, collageagtigt værk, som giver mening, efter bogen er læst. Dette vil muligvis kræve lidt formidling for målgruppen.

Forfatteren har før behandlet kræft-emnet i En, to, tre - nu!, men fokus i denne bog ligger mere på døden og at arbejde sig gennem sorg, og det fik mig i langt højere grad til at tænke på Peter Barlachs Det værste i verden.

En meget læseværdig bog, om et meget tidstypisk emne, fra én af vore bedste ungdomsforfattere.


litteratursiden.dk

d. 6. maj 2015

af

af

Monica Severin

d. 6. maj 2015

William har kræft og mens han ligger derhjemme i sin seng får han selskab af Knud. Knud er hans bedste ven, men også hans sygdom og hvordan slipper man lige af med ham? Jeg slugte denne bevægende ungd...


Jyllands-posten

d. 28. okt. 2014

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 28. okt. 2014


Weekendavisen

d. 24. okt. 2014

af

af

Damian Arguimbau

d. 24. okt. 2014


Weekendavisen

d. 3. juli 2015

af

af

Damian Arguimbau

d. 3. juli 2015


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 1 (2015)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 68, nr. 1 (2015)