Bogen henvender sig til det yngre "sick-lit"-publikum, men med den fordel, at den i særlig grad er vinklet mod drengene. Kan selvlæses fra ca. 13-14 år og opefter.
Forfatteren behøver ingen nærmere introduktion på de danske børnebiblioteker, han har været leverandør til vore ungdomshylder i snart 16 år. Denne bog handler om drengen William, som vi følger gennem flere stadier af hans (og hans omgivelsers) kamp mod kræften i hans krop. William personificerer sygdommen i sin imaginære "ven" Knud, der er en pralende og små-irriterende type, som leder tankerne hen på Astrid Lindgrens Karlsson på taget. Historien er en stærk og emotionel rejse gennem et sygdomsforløb, præget af forfatterens vante sans for et ungdommeligt sprog. Forsiden er lavet af Alette Bertelsen, som har lavet et finurligt, collageagtigt værk, som giver mening, efter bogen er læst. Dette vil muligvis kræve lidt formidling for målgruppen.
Forfatteren har før behandlet kræft-emnet i En, to, tre - nu!, men fokus i denne bog ligger mere på døden og at arbejde sig gennem sorg, og det fik mig i langt højere grad til at tænke på Peter Barlachs Det værste i verden.
En meget læseværdig bog, om et meget tidstypisk emne, fra én af vore bedste ungdomsforfattere.