For alle aktører i skolen og alle med interesse for det skolepolitiske, forelægges der her en kritisk analyse af den måde erfaringer fra Ontario i Canada er blevet overført til en dansk reform- og skolesammenhæng på, bl.a. udtrykt gennem Forenklede Fælles Mål.
Bogen sætter fokus på forholdet mellem skoleforskning og skolepolitik, og kommer gennem sine kapitler ind på fx: Baggrunden for rammerne for udarbejdelsen af Forenklede Fælles Mål og den deraf omfattende omfortolkning af centrale didaktiske kategorier. Der føres bevis for, at der mangler både progression og fælles taksonomisk forståelse i Forenklede Fælles Mål. De nye læreplaners manglende forbindelse til skolens formål og flere af lovens centrale paragraffer. En diskussion af indholdsbegrebet og dets fravær i "Den didaktiske model". Forfatterens modstand mod brugen af den udenlandske uddannelsesforskning, som begrundes i den ofte fejlagtige brug af kilder. Bogens afsluttende kapitel undersøger, hvordan erfaringerne fra Ontario i Canada er blevet importeret og misforstået i Danmark.
Skolen er under varig forandring, det skal den også være i et dynamisk samfund - men som bogen er et særdeles godt eksempel på, så skal det ikke ske uden en debat, hvor aktørerne er med, og hvor konsekvenserne er grundigt undersøgt. Velskrevet og relevant.
Bogen kan sammenlignes med Læringsmål og taksonomiske redskaber.