Serien Livsberetninger ligger på linje med de populære autentiske dokudramaer som virkelighedens verden, men har en kristelig grundholdning og kan dermed også bruges som diskussionsoplæg i studiegrupper for kristne. Mere prosasisk indstillede læsere udelukkes bestemt ikke af de gribende fortællinger, her om det svære valg mellem planlagt abort eller fødsel af et dødsdømt handicappet barn.
Den engelske professor fortæller om sin vanskelige graviditet med familiens 3. barn. På halvvejen konstateres det, at fosteret er misdannet og efter al sandsynlighed ikke ville kunne klare sig. Lægerne anbefaler abort, men forældrene spørger Gud til råds og beslutter sig til at beholde barnet så længe som muligt. Den lille pige dør ved fødslen, og fortællingen rejser etiske spørgsmål om ret til liv, ret til kærlighed, ret til sorg. Bogen er en velskrevet og personlig beretning om et forløb, hvor der bl.a. argumenteres med bibelcitater. Dog er den ikke mere forkyndende, end ikke-kristelige sagtens kan lade sig gribe af fortællingen og de etiske spørgsmål, den rejser.
Der findes en del erindringsbøger om handicap og troens betydning, men jeg har ikke fundet andre, der diskuterer etik i forbindelse med fosterdiagnostik ud fra personlige oplevelser.
Gribende autentisk fortælling om en familie, der med støtte i den kristne tro vælger at gennemføre svangerskab og fødsel af en med kærlighed ventet lillesøster, på trods af at barnet er diagnosticeret ikke-levedygtigt.