Bøger / faglitteratur

Udsat - læreren og skolen som beskyttelsesfaktor


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 25. mar. 2014

Denne bog er skrevet til lærere, pædagoger, skoleledere, skolepsykologer og andre, som arbejder med børn. Bogen er en god støtte og et sublimt værktøj til de støttende og beskyttende indsatser omkring udsatte elever. Studerende indenfor disse fagområder vil også have stor glæde af bogen.

Skolen som helhed og dens professionelle aktører spiller en stor og vigtig rolle i arbejdet med at identificere samt støtte op om udsatte elever for at hjælpe dem bedst muligt på deres vej gennem både uddannelsesforløbet samt livet generelt. Denne bog er en sublim hjælp til dette arbejde. Bogen er delt i to dele. Første del tager fat på udsatheds-begrebet, og anden del er mere praksisorienteret med ideer til, hvordan de professionelle kan agere i forhold til de udsatte børn og deres omgivelser. Bogen er skrevet i et godt sprog, praksisnær og yderst relevant for alle de professionelle i og omkring skoleverdenen.

Udsatte børn : et helhedsperspektiv, 2011 og forfatterparrets udgivelse Stille stemmer : tavse og indadvendte børn i den inkluderende folkeskole, 2012 vil være oplagte valg, hvis man ønsker at læse mere om emnet. Derudover kan de mange nye udgivelser om inklusion også være et godt supplement.

Bogen er et godt redskab for lærere, pædagoger og andre faggrupper, der møder og arbejder med udsatte børn, til de støttende og beskyttende indsatser for denne målgruppe. Det er en bog, som ikke bare bør stå på bibliotekets hylde, men også på den professionelles egen hylde, så den er nem at få fat på.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 9. dec. 2014

af

af

Heidi Friborg Christophersen

d. 9. dec. 2014