Bøger / faglitteratur / erindringer

Udsyn inden for murene


Beskrivelse


Trine Petersen (f. 1975) fortæller om hvordan det er at være indlagt på en retspsykiatrisk afdeling. Bogen er skrevet med det formål at give håb og afhjælpe tabuer, og som en støtte til andre i samme situation.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2020

af

af

Grethe Lorentzen

d. 4. aug. 2020

En beretning om personlig udvikling som psykiatrisk patient på en lukket institution. Til andre psykisk syge, deres pårørende og professionelle.

Trine Petersen (f. 1976) har været psykiatrisk patient det meste af sit liv med diagnosen borderline personlighedsforstyrrelse og skizofreni. I syv år med en behandlingsdom efter ildspåsættelse. Mens hun beretter om dagligdagen med store følelsesudsving, fokuserer hun på sine bestræbelser på at regulere sine følelser med mentalisering, meditation og tro på Gud, i stedet for selvskade og slik, spil og dyre indkøbsvaner. Bogen indeholder TP's kronik bragt i Information 2019 om bristerne i sundhedssystemet.

Beretningen om op- og nedture som psykiatrisk patient er hudløst ærlig og skrevet i et mundret sprog. Bogen kan være med til at give andre psykiatriske patienter håb om, at det kan lykkes at komme videre.

Trine Petersen har tidligere udgivet Kvinden med de to ansigterLængslernes fængselLad mig være, forskruet om barndom og ungdom, og Længslernes fængsel om dagligdagen på en lukket institution som psykisk syg med behandlingsdomme. Lad mig være, forskruet er My Laubs beretning om psykisk sygdom og selvskadeTrine Petersen har tidligere udgivet Kvinden med de to ansigter om barndom og ungdom, og om dagligdagen på en lukket institution som psykisk syg med behandlingsdomme. Lad mig være, forskruet er My Laubs beretning om psykisk sygdom og selvskadeTrine Petersen har tidligere udgivet Kvinden med de to ansigter om barndom og ungdom, og Længslernes fængsel om dagligdagen på en lukket institution som psykisk syg med behandlingsdomme. er My Laubs beretning om psykisk sygdom og selvskade.