Bøger / skønlitteratur / digte

Udvalgte digte


Beskrivelse


Stort og bredt udvalg af forfatterens digte, der repræsenterer mange genrer og former fra 1960'erne til i dag. Derudover eksempler på hans lyrikoversættelser af bl.a. Lewis Caroll, James Joyce og Edward Lear samt ikke tidligere trykte oversættelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2018

af

af

Kent Skov

d. 20. mar. 2018

Omfattende udvalg af Arne Herløv Petersens digtproduktion over mange år samt eksempler på hans lyrikoversættelser. For interesserede i AHPs forfatterskab og nyere dansk digthistorie.

Arne Herløv Petersens har skrevet digte gennem hele sit forfatterskab siden debuten i 1962. Han er mest kendt for generationstrilogien "Imod fremtids fjerne mål" og senere også for mange oversættelser. Digtene er opdelt efter form og stil i seks dele: Tidlige digte, Eksperimenterende digte, Kortdigte, Sange, rim og remser, Senere digte og Digte i metrisk form (rimede digte). Udover AHPs egen lyrik er der et fyldigt afsnit med oversættelser bl.a. af klassikere som Lewis Caroll, James Joyce, Edward Lear samt ikke tidligere trykte oversættelser og tekster af nutidige asiatiske digtere som Matsuo Basho og Yosa Busson.

Udvalget er godt og repræsentativt og dækker en bemærkelsesværdig lang periode i dansk digtning. Det viser AHPs spændvidde over tid og genrer og mellem det poetiske og konkrete, men kan ikke i siges at være repræsentativt for udviklingen i dansk lyrik. Stærkest står de sensitive kærlighedsdigte og oversættelserne. Svagest de formeksperimenterende digte, der mest fremstår som skriveøvelser og ikke er gengivet grafisk læsbart i bogen. Udvalget står alene uden introduktion til forfatterskab eller forfatter.

Et tidligere digtudvalg Ord dækker AHPs lyrikproduktion i perioden 1962-87.