Bøger / faglitteratur til børn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juli 2020

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 20. juli 2020

Læs denne bog og bliv mega klog på ugler. For de 11-14-årige videbegærlige børn.

Bogen er en del af serien "Mega klog" og har et lix-tal på 29. Bogen tager sin læser med ind i uglernes univers. Først via litteraturen, myter og overtro. Dernæst naturfagligt ved først at præsentere ugleordenen og uglernes klassifikation. Efterfulgt af en introduktion af uglens levevis samt særlige egenskaber og kendetegn. Afsluttende med en præsentation af de 7 uglearter, der lever i Danmark samt en kort omtale af tre andre uglearter, som gæster Danmark i sjældne tilfælde.

Det er en fagligt velstruktureret udgivelse, som kommer godt rundt om sit emne og giver en god indføring i en meget fascinerende fugleart. Bogen er meget velegnet til både faglige læsekurser og til emneopgaver i natur/teknologi på mellemtrinnet.

Vil man læse mere om ugler, kan den lidt lettere titel UglerMørkets dyr, i serien "Fakta. Maxi" samt titlen Mørkets dyr, i serien "De store fagbøger" anbefalesVil man læse mere om ugler, kan den lidt lettere titel Ugler, i serien "Fakta. Maxi" samt titlen , i serien "De store fagbøger" anbefales.