Bøger / faglitteratur

Ugudelighed? : om tro, tvivl og tøven


Beskrivelse


Litteraturhistorikeren og journalisten Bente Hansen (f. 1940) sætter ugudeligheden eller afkristningen under lup og behandler forskellen mellem sekularisering og afkristning.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2017

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 10. aug. 2017

Mange, især dem med en kirkelig interesse eller baggrund, ser troen som truet af sekulariseringen. Men er der en glidende afkristning i gang i Danmark, eller har teologien og troen blot ændret sig? Bente Hansens bog vil interessere et bredere publikum end de fagteologer og kirkeligt interesserede, som normalt læser om folkekirke og tro.

I sine gymnasieår i Vestjylland oplevede litteraturhistorikeren og journalisten Bente Hansen (f. 1940) sin rektors bekymring for den afkristning, der efter hans mening var i gang i midten af 1950'erne. Efter mange år hvor hun rundede venstrefløjen og en mere spirituel vækkelse, fandt hun tilbage til folkekirken, som hun fandt fornyet og relevant. I bogen sætter Bente Hansen ugudeligheden eller afkristningen under lup, og hun behandler forskellen mellem sekularisering og afkristning.

Bente Hansen er en øvet skribent, som fanger nogle centrale spørgsmål omkring tro. Hun er befriet for fordomme mod ikke troende, som hun smukt beskriver som venner og mennesker hun elsker. Bogen er et reflekteret menneskes engagerede forsøg på at skrive kampen mellem tro og ikke tro ned på det niveau, den hører til på, og det lykkes fint. Hun skriver som læg kristen, og hendes publikum vil ud over de kirkefaglige også være læsere, som har fulgt samme vej som hende i en del af deres liv.

"Ugudelighed" er et godt bud på en bog til dem, der har læst fx "Jeg er troende, men ikke religiøs".


Politiken

d. 24. sep. 2017

af

af

Betina Heltberg

d. 24. sep. 2017


Kristeligt dagblad

d. 14. sep. 2017

af

af

Kristian Østergaard

d. 14. sep. 2017