Bøger / skønlitteratur / roman

Uheldet


Beskrivelse


Kaspers bror drukner som lille ved et fald fra en badebro. Kasper har ved et uheld skubbet ham. Den historie vokser han op i skyggen af, indtil han som voksen sætter sig for at finde ud af, om det egentlig var hans skyld, eller om der var andre på broen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2016

af

af

Jytte Bræmer

d. 11. okt. 2016

Letlæst roman for unge og voksne om Kasper, der vokser op i skyggen af fortællingen om, at han som 4-årig ved et uheld var årsag til, at hans ældre bror druknede.

Under en strandtur med familien drukner drengen Nikolaj under mystiske omstændigheder. Alt peger på, at det er den 4-årige lillebror Kasper, der ved et uheld skubber ham ud fra badebroen. Sorgen splitter familien, og mod al fornuft bliver Kasper langsomt marginaliseret i familien. Bogens perspektiv skifter undervejs fra de voksne til Kasper, hvis svære opvækst, vi følger. Først da han sætter sig for at finde ud af, hvad der egentlig skete, finder han nogenlunde fred med sig selv og sit liv. Lixtallet er 23.

Det er en bog i den svære ende af letlæsningsspektret, og nogle af siderne virker noget kompakte i opsætningen. Det er en velfortalt historie, der indeholder både spænding og psykologiske og adfærdsmæssige problemstillinger. Der er stof til megen debat, hvis den anvendes i undervisningssammenhæng, og den kan også fungere som almindelig fritidslæsning.

Det er nr. 57 i serien og føjer sig fint ind i rækken af vellykkede nyskrevne bøger til læsesvage unge og voksne.