Bøger / skønlitteratur / roman

Ulykken


Beskrivelse


På vej til børnehaven efter en travl arbejdsdag kommer Peter ud for en ulykke og kommer slemt til skade. Peters kone Susanne får en forfærdelig ventetid under hans alvorlige operation.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Birger Hoff (skole)

d. 18. dec. 2018

Ulykken er en frilæsningsbog i Special-pædagogisk forlags serie Læseværkstedet og kan som sådan anvendes til den videre læsetræning på 3.-4. klassetrin og såmænd også til læsesvage elever pået højere klassetrin. I korte, men velfungerende sætninger uden orddeling og rent grafisk godt tilrettelagt med god brug af afsnit, og dermed luft på siderne, fortælles en historie med udgangspunkti en trafikulykke fremkaldt i en presset situation. Peter bliver presset på sit arbejde og kommer for sent af sted til at hente sin søn, Anders, i børnehaven. Han kører for hurtigt og bliver dervedbåde årsag og offer til en trafikulykke. Historien følger den lille familie frem til faderens genoptagelse af sit arbejde, nu med mere hensyn til familielivet. På trods af, at følgerne foroverskridelserne af færdselsloven overhovedet ikke behandles, fungerer historien udmærket til både eftertanke og eventuel snak om børns og voksnes situation i konflikten mellem arbejde ogfamilieliv. Historien fortællesuden brug af understøttende tegninger.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Søren Roth

d. 18. dec. 2018

Peter kommer for sent fra arbejdet til at nå at hente Anders i børnehaven inden lukketid. Stresset af chefens ekstra opgave efter fyraften haster han af sted, det er glat, han kører for stærktog når ikke at stoppe bilen for rødt. En lastvogn kommer på tværs og i næste øjeblik er Peter slået bevidstløs. Imens er pædagogen blevet utålmodig og kontakter Peters kone, som må af sted for athente drengen og undervejs kommer forbi ulykkesstedet. På hospitalet får hun en urolig ventetid, men Peter overlever den hårde operation. Han kommer sig efterhånden helt og vender tilbage til sitarbejde. En lille let læst bog for voksne læsesvage, der også er beregnet til indvandrerundervisning. Det er en rørende lille fortælling, som spiller på følelsesregisteret. Den giver et billede afvores fortravlede kultur, med en evig konflikt mellem arbejdsliv og familieliv, hvor mand og kone deles om opgaverne, og hvor arbejdspladsen må acceptere at også manden skal hente barn. Teksten haren kortsætningsopbygning og tekstbilledet er pænt, åbent og 'verssat'.


Dansk audiologopædi

Årg. 31, nr. 3 (1995)

af

af

Per Nielsen

Årg. 31, nr. 3 (1995)