Sanselige og eksistentielle digte om ønsker, drømme, sorg, savn og evigheden - og om at komme overens med det uforståelige i tilværelsen. En længsel mod naturen, religionen, kærligheden og håbet. For digtlæsere.
"Undervejs" kredser om livets smerte og sorgfyldte stunder, om savn og længsel efter det/den, der har været, samtidig med at individet stadig skal eksistere i verden: "Blodet banker på/og vises høfligt rundt/i skjulte labyrinter/venter på udgangstilladelse". Skal man i livets store hamsterhjul have tillid til Gud eller algoritmerne? Og "skrive alverden i insekttal" eller "Jeg vil genindsætte det uforklarlige i dets ret til at skærme mod lyset? Johan De Mylius er litteraturhistoriker med speciale i H.C. Andersen. Han har bl.a. tidligere udgivet digtsamlingen SE - et hundrede meditationer.
En anbefalelsesværdig samling af tilgængelige og åbnende digte om meningen med livet og døden og menneskets samspil med både Gud og naturen. Det livsnødvendige håb er smukt udtrykt i: "Jeg genindsætter/et mellemværende/mellem lys og mørke". Enkelte af teksterne har karakter af salmer, dog fælles for digtene er en sanselig, omend præcis, verdensforståelse med genkendelige stemninger.
Passager kan minde om både det hverdagslige og sanselige hos fx Pia Tafdrup, og Sten Kaalø skriver også om livet i bakspejlet i Hop, hop, hopVirkeligheden 2.0. Om både dagligdag og refleksion skriver Jakob Brønnum i Virkeligheden 2.0Passager kan minde om både det hverdagslige og sanselige hos fx Pia Tafdrup, og Sten Kaalø skriver også om livet i bakspejlet i Hop, hop, hop. Om både dagligdag og refleksion skriver Jakob Brønnum i .