En bog om undervisningsdifferentiering som bygger på ny forskning om emnet. Det er en værktøjsbog, der med eksempler fra ungdomsuddannelserne giver mange konkrete bud på, hvordan man griber opgaven an. Henvender sig til undervisere på ungdomsuddannelserne, men kan også inspirere lærere i folkeskolens ældste klasser.
I det indledende kapitel defineres og diskuteres begrebet undervisningsdifferentiering. Herefter konkretiseres i 20 kapitler, hvordan underviseren kan gennemføre differentieringen. Hvert kapitel afsluttes med 5 ting, man kan gøre. Undervejs peges på it-værktøjer, der understøtter undervisningen. Der er eksempler fra ungdomsuddannelserne, og der henvises til nyere forskning som fx Hattie, Booms taksonomi og Dunn og Dunn. Undervejs diskuteres også problemerne med og indvendingerne mod undervisningsdifferentiering.
En bog, der understreger vigtigheden af differentiering. Det kan være en stor mundfuld, men det pointeres hele tiden, at det er en proces. De mange eksempler og de konkrete skridt får processen til at virke overskuelig. Sproget er flyder godt og er læserhenvendt. Diskussionerne undervejs får underviseren til at reflektere over egen praksis.
Om undervisningsdifferentiering kan anbefales Ledelse af differentieret undervisningOm at undervise, men også Om at underviseOm undervisningsdifferentiering kan anbefales Ledelse af differentieret undervisning, men også .