Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Undskyldninger er fulde af falske tårer


Beskrivelse


Selma er kæreste med Thor. Hvornår mon han kysser hende første gang? Og har Simone mon fortrudt sit mobberi?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2014

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 11. juni 2014

5. bog i serien om den seje og noget rodløse 13-årige pige i serien Selma Z. Seriens mange læsere er piger fra 10-12 år (fra 3. klasse).

Denne bog handler fortsat om Selmas liv i præpuberteten, hendes problemer derhjemme med moren samt mobning fra pigerne i hendes klasse. Hun har meget svært ved udsigten til at skulle flytte, og hendes forhold til morens kæreste er elendigt. Desuden tumler hun stadig med savnet af sin far og hans voldsomme død. Selma er endelig blevet kæreste med Thor, og hun - og klassens piger - venter med længsel på, at han skal kysse hende for første gang. Pigerne er så nysgerrige, at de nærmest aggressivt forfølger Selma og Thor helt hjem til Selmas hjem. Selmas håb om et kys bliver ikke til noget. I stedet efterlader Thor hende med det indtryk, at han har kysset mange andre piger. Overraskende kontakter Simone, en af mobberne, Selma for at undskylde. Bogen er som de andre bøger i serien meget velskrevet og troværdig, og sproget flyder godt. De mange tegneserieagtige illustrationer i pink og sort, hvoraf nogle er surrealistiske, er meget stemningsskabende.

Selma Z-bøgerne er helt unikke, idet de med deres barske, men realistiske vrede adskiller sig fra andre bøger, der handler om præpuberteten.

Den letlæste pigebog om den tilsyneladende hårde pige giver på en overbevisende måde indblik i en problemfyldt teenagers liv. Den vil ikke kræve nærmere præsentation for seriens mange læsere.