Det kan være svært at være teenager og det kan være svært som forældre, at trænge igennem, når der er problemer. Denne bog giver konkrete cases og nuancerede dialogbaserede råd, når problemerne handler om hashrygning. Til forældre, lærere og rådgivere.
Bogen er bygget op i 9 kapitler der beskriver unges sociale liv, fakta om hash, casehistorier, forælderreaktioner, familierelationer, gode råd med de vigtigste pointer og guidelines til professionelle, pædagoger og lærere. Kapitlerne opsummeres løbende med lister over gode råd.
41,5 pct. af unge i alderen 16-24 år har prøvet hash. Bogen her giver en god forståelse for, hvorfor så mange unge er tiltrukket af hash og giver en række vigtige pædagogiske råd til, hvordan man taler med sit barn om sin mistanke eller viden, om at de ryger. Bogen virker seriøs, nutidig og nuanceret i sin tilgang til emnet. De udvalgte casehistorier er vedkommende og giver brugbare råd om håndtering af unges livsproblemer, der rækker langt ud over misbrugsproblemer med stoffer. Bogen tager fx tilknyttede problemer op omkring håndtering af løgne, vrede og skyld og ser på hvordan kommunikationen farves af følelser og afmagt og hvordan man kan få en mere konstruktiv dialog i gang med sit barn.
Unge, rusmidler og sociale netværkStofmisbrug og afhængighed er en antologi om unge og rusmidler, men retter sig primært mod professionelle. Stofmisbrug og afhængighed er mere almen, medtager også andre stoffer og gør brug af en del statistikkerUnge, rusmidler og sociale netværk er en antologi om unge og rusmidler, men retter sig primært mod professionelle. er mere almen, medtager også andre stoffer og gør brug af en del statistikker.