Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Unremembered - uden minder


Beskrivelse


Science fiction. En ung pige vågner op efter et flystyrt med hukommelsestab. Sammen med drengen Zen, finder hun ud af at hun er et kunstigt fremstillet menneske. Snart er hun på vild flugt fra sine bagmænd, for hendes hemmelighed må ikke blive afsløret.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2014

af

af

Merete Trap

d. 6. feb. 2014

Første del af ny spændende science fiction serie om et kunstigt fremstillet menneske. Henvender sig til unge fra ca. 14 år, der værdsætter blandingen af science fiction og kærlighed.

En ung pige vågner op på havet, som eneste overlevende efter et flystyrt. Hun har hukommelsestab, og ingen melder sig som hendes familie. Pigen bliver kaldt Violet og kommer i plejefamilie i en lille by. Sammen med familiens 13-årige søn Cody, forsøger hun nu at finde ud af hvem hun er. Snart dukker en mystisk dreng op, der kalder sig Zen, og som påstår at han kender hende. Det viser sig at Violet i virkeligeheden hedder Seraphina og er et kunstigt fremstillet menneske, hvilket er en chokerende opdagelse for hende. Men snart er Seraphina jaget vildt, for hendes eksistens og hemmeligheder skal skjules for hver en pris. En spændende og underholdende roman for unge læsere, som godt kan lide blandingen af science fiction og kærlighed. Dette er forfatter Jessica Brodys første bog på dansk.

Emnet kunstig intelligens og robotter, kendes fra filmene Terminator, 1984 og I Robot, 2004. Stilmæssigt kan denne bog yderligere sammenlignes med ungdomsserier som fx Unearthly, 2012 af Cynthia Hand, hvor hovedpersonen dog er en engel og ikke et kunstigt fremstillet menneske.

Første del af en spændende og underholdende science fiction roman, om en 16-årig pige, der til sin egen overraskelse er et kunstigt fremstillet menneske. For unge læsere fra ca. 14 år. Bogen rummer både spænding og kærlighed.