Bøger / faglitteratur

Unyttige historiefacts - dyr & natur


Beskrivelse


Sjove og mærkværdige facts om dyr og natur.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2017

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 9. nov. 2017

At skabe vidende og velorienterede borgere er bibliotekernes ædleste formål. Denne bog er en gave til alle, som går et skridt videre, og fryder sig over også at vide det overflødige. Til børn og barnlige sjæle fra 12 til 85 år.

Michael Frederick Hawkins er adjunkt på Aalborg Katedralskole. Han udgiver her en lang række af de pudsige og underlige små informationer, som han har samlet på facebooksiden http://www.facebook.com/unyttigehistoriefacts. Bogen er en af indtil videre tre, som ud over "Dyr & natur" har undertitlerne "Sport & spil" og "Krig & konflikter" Bogen indeholder 150 forskellige facts, som hver er beskrevet på få korte linjer. Det er det bizarre, anderledes og underlige, der er i centrum. Bogen er illustreret med sort-hvide billeder af udvalgte facts. Der er ingen kilder eller litteraturlister.

Hawkins skriver friskt og ligefremt. Han har et glimt i øjet undervejs, men historierne virker sande, og denne lektørs særlige faktatjekkontor, har ikke fundet usandheder eller unøjagtigheder under en stikprøvebaseret kontrol. Nogen kan mene at bogens formål er opfyldt af facebooksiden, men jeg kan fint forestille mig en flok præpupertetsdrenge hyle af grin under fælleslæsning, og hvor skal man i øvrigt ellers gå hen hvis man vil vide, hvad der sker, når man giver en elefant LSD.

Lokumsbogen - alt det, du ikke vidste, du gerne ville vide har samme tilgang.