Bøger / faglitteratur til børn

Uroer


Beskrivelse


Nødvendige redskaber og materialer samt teknikker omkring udførelsen og ophængningen. Arbejdsanvisningen ledsaget af skabeloner i fuld størrelse på 18 forskellige uroer, som kan indgå enkelvis eller flere sammen i emner/temaer som f.eks. cirkus, fugle og engle.
Side 16-18: Flyvemaskiner (som uro af karton); side 30-31: Klovne (som uro af karton og vatkugler); side 34-37: Papegøjer (af karton); side 38-44: Sommerfugle (af karton); side 42-44: Fisk (af karton og papir); side 53-55: Fugle (af karton); side 56-63: Påskeuroer (Uroer med påskeliljer eller harer); side 64-67: Juleuroer (Engleuro); side 68-70: Kræmmerhuse (af papir); side 68-70: Julehjerter (af papir).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jørgen Carlsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Pynt og fest 1991 og Kort og godt 1992 er M.V.s tidligere udgivelser på forlaget. Det er dekorative ting, hun præsenterer - her 18 uroer i karton eller papir, indholdsfortegnelsen har enoversigt over temaerne eks.: Skonnert og måger. Cirkus. Fisk. Sommerfugle. Måne og stjerner, samt forslag med påske- og julemotiver. Alle skabelonerne er i fuld størrelse og klar til kopiering. Enminutiøs trin for trin vejledning i tekst og tegning hjælper i processen, og alle uroerne kan ses på dejlige farvefotos. En flot bog med forslag til mange timers arbejde for fingernemme børn ogvoksne. Nogle af temaerne er emner, der ofte arbejdes med i skolens første fire-fem årgange, men produktfremstilling er ikke en væsentlig del af faget billedkunsts læseplaner, og iindskolingsårgangene kan kun enkelte forslag, i så fald i simple udførelser, bruges som supplement i emnearbejderne. De fleste af forslagene er for svære til små fingre. Til fritidsbrug,fritidsordninger og derhjemme, kan interesseredelave de flotte uroer, der kan pynte flere steder. M.V. fortæller på de første 10 sider om værktøj, materialer, ophængning m.v. og sidst i bogen erder forhandleradresser. Teksten er ikke specielt rettet mod børn, men fra omkring 5. kl. vil interesserede v.h.a. tegningerne kunne anvende forslagene.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lene Kristiansen

d. 18. dec. 2018

Klematis' kreative 'hobby-lexikon' vil snart kunne optage flere hyldemeter, end Gyldendals store encyklopædi kommer til... hvis altså bøgerne stod på hylden. Det gør de sjældent, og selvomidénicherne tilsyneladende er endeløse, er behovet for at blive aktivt inspireret lige så stort. Bøger om uroer har længe været en mangelvare, og her har MV, som også har lavet bøgerne Kort & Godtog Pynt & Fest kreeret 18 uroer. Udstyr og layout er som de øvrige i 'serien' med afsnit om materialer, teknikker mv. Dernæst en omhyggelig arbejdsbeskrivelse med skabeloner i fuld størrelse tilhver enkel uro suppleret med et farvefoto af det færdige resultat. Der er både uroer med et enkelt motiv og uroer bygget op af flere dele. De færdige uroer har primært børn som målgruppe, megetfarvestrålende med enkle motiver, flyvemaskiner, klovne m.m. Men da udarbejdelsen kræver præcision, tålmodighed og omhyggelighed, vil brugerne af bogen i høj grad være voksne. Personligt synes jegat mange af modellerne -også i de andre bøger - er for standardiserede og mangler det personlige og kunstneriske udtryk. Til gengæld er brugergruppen bred og Uroer er en flot og indbydende bog,som vil tiltale mange.Informationer og udgaver