Bøger / skønlitteratur / roman

Uskønhedens melankoli


Beskrivelse


Psykiater León Soler sidder fast i sin tilværelse. Fire breve fra en barndomsven med en voldsom historie indleder Leóns forandring. I sin søgen efter afsenderen af brevet prøver han samtidig at finde sig selv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juli 2019

af

af

Martin Minka Jensen

d. 9. juli 2019

En psykiater sidder fast i sin tilværelse. Han modtager breve fra en barndomsven med en voldsom historie. Roman om at opsøge sin fortid og tage sit liv op til revision. For læsere af skønlitteratur med eksistentielle spørgsmål.

Den næsten fyrre år gamle ungkarl León har kun sit arbejde som psykiater i hovedet og har stort set ingen social adspredelse. Pludselig modtager han et brev fra en barndomsven, den pukkelryggede Alfonso, som han ikke har set i mange år. Brevet bliver det første af i alt fire breve, som vender op og ned på Leóns liv. I brevene fortælles de to personers fælles historie, samt Alfonsos kaotiske liv. Brevene varsler noget skæbnesvangert, som vækker Leóns bekymring. I sin søgen efter Alfonso møder han den prostituerede Claudia og frisøren Fanny, som får stor betydning. Romanen er delt mellem León som jeg-fortæller i nutid, og brevene hvor Alfonso tager over.

Om at gennemgå en personlig forandring og revurdere sit liv. Skiftet mellem nutid, og brevene, der fortæller fortiden, giver en spændende vekselvirkning. Karaktererne virker til tider en kende karikerede og forudsigelige. Ellers velskrevet og med et vigtigt tema om livskvalitet.

Der kan drages paralleller til klassikeren Klokkeren fra Notre-Dame (Ved Pia Fonnesbech-Wulff). Maren Uthaugs Hvor der er fugle rummer også temaer om at være udstødt og forkertKlokkeren fra Notre DameHvor der er fugleDer kan drages paralleller til klassikeren Klokkeren fra Notre-Dame (Ved Pia Fonnesbech-Wulff). Maren Uthaugs rummer også temaer om at være udstødt og forkert.


Jyllands-posten

d. 26. jan. 2020

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 26. jan. 2020