Bøger / faglitteratur / billedværker

Usminket : hudløst ærlige portrætter af kvindelige rollemodeller


Beskrivelse


60 kendte kvinder har ladet sig fotografere uden brug af make up og fotoredigering og beskriver i små tekster, hvad udseende og skønhed betyder for dem.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 4. nov. 2014

60 kendte kvinder, rollemodeller i forskellig sammenhæng, viser deres usminkede ansigter og forholder sig til begrebet skønhed. Budskabet er at udseendet betyder meget, og så alligevel ikke. For især yngre kvinder.

2 fotografer har bedt 60 kvinder om at lade sig fotografere uden makeup eller brug af forskønnende fotoredigering. Kvinderne er kendte politikere, sangere, journalister, skuespillere mv. Bogens præmis er, at kvinder bedømmes på udseendet i langt højere grad end mænd, og målet er at vise billeder af kvindelige rollemodeller og forsøge at rykke ved den opfattelse, at man er nødt til at gøre en indsats ved spejlet for at være smuk. Bogen er i LP-format, og hvert opslag viser en af de kendte kvinder på stort farvefoto, en ret kort personlig tekst samt en lille egenhændigt håndskrevet præsentation.

Flot bog med fine fotos af de smukke, usminkede kvinder. Ideen lykkes ganske godt og der er stof til eftertanke, men da kvinderne faktisk ser glimrende og genkendelige ud uden sminke, og desuden forholder sig meget til spørgsmålet om udseende, er det måske så som så med den holdningsændrende effekt - teksterne er meget forskellige. Personligt uden at gå meget i dybden.

Bogens ide er hidtil kun set i blade som "Alt for damerne" og "Q". Mere kønspolitisk forholder bøger som Skønhedens magtSkønhedsmyten og Skønhedsmyten sig til emnetBogens ide er hidtil kun set i blade som "Alt for damerne" og "Q". Mere kønspolitisk forholder bøger som Skønhedens magt og sig til emnet.


Jyllands-posten

d. 14. nov. 2014

af

af

Brian Karmark

d. 14. nov. 2014Informationer og udgaver