Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Usynlighed


Beskrivelse


Fantasy. Stephen har altid været usynlig for alle. En dag møder han Elizabeth, der som den første kan se ham. De forelsker sig og sammen starter de jagten på den mand, der har forbandet Stephen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2013

af

af

Tina Schmidt

d. 19. aug. 2013

Klart en ungdomsroman til unge fra 13 år, der er blevet for gamle til Harry Potter, men stadig ønsker en fantasy-roman krydret med historien om den allerførste kærlighed.

Stephen er usynlig og har altid været det. En dag møder han Elizabeth, der som den eneste i verden faktisk kan se ham. De forelsker sig og hun føler sig tillige første gang "set" af et andet menneske. Usynligheden besværliggør dog forholdet. Undervejs opsøger de en heks, og Elizabeth finder ud af, at hun besidder stærke magiske kræfter. Jagten går ind på manden, der har forbandet Stephen. Denne mand viser sig at være hans egen bedstefader, en ond, intelligent og skruppelløs "Forbander".

Bedstefaderen deler visse karaktertræk med Lord Voldemort i Harry Potter-bøgerne. Usynlighed er langt fra så gennemsyret af magi som disse, men lægger dog tillige op til, at der findes et magisk univers parallelt med vores almindelige virkelighed. Glimrende læsning til dem, der er blevet for gamle til Potter, eller bare har læst dem usandsynligt mange gange.

Ungdoms-fantasyroman om den første kærlighed mellem en usynlig dreng og en pige med magiske evner. God overgangsbog fra børne- til ungdomslitteratur.