Bøger / skønlitteratur til børn / roman

V for Viola


Beskrivelse


Viola har forladt pigebanden. Og når man ikke er med, er man mod, og så får man tæsk. I karatesporten forsøger Viola at lære sig selv at kende. Drømmen er at komme væk fra Blokken og få det sorte bælte.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2019

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 16. okt. 2019

Viola er en pige, der har mere at kæmpe mod end mange andre unge. Hun bor i Blokken og hører til i en pigebande, der ikke er kendt for det gode. Viola har to drømme, at kæmpe sig til det sorte bælte i karate og at få en fremtid udenfor Blokken. Letlæst og vedkommende frilæsning for unge fra 13 år.

"V for Viola" er en jegfortælling, der foregår over et par døgn. Læseren følger Viola, der er begyndt at dyrke karate. Hun har en træner, der tror på hende. Viola er en rå og hård pige, der netop har forladt pigebanden til fordel for karate, og hun er i de tre andre pigers øjne en forræder. Enten er man med, eller også er man mod. Hvis man er mod, får man tæsk. I sporten lærer hun at tro på sig selv og ikke slå fra sig på gaden. Hendes mor drikker og tænker kun på sig selv og hendes mænd. Viola har igen fået en ny papfar, der vil bestemme i hjemmet. Bogen hører til serien "Hip. 10" og har en lix 8. Omslaget viser et foto af en hånd, der viser V-håndtegnet - V for Viola.

Historien er realistisk og vedkommende. At den er letlæst betyder, at mange unge hurtigt vil blive optaget af bogens handling. Marie Duedahl giver et indblik i en ung piges inderste tanker, bl.a. om veninder, hun på en måde holder af, men som opfører sig forkert ved at deres sprog er tæsk og slag. Sprog og ordvalg er genkendeligt for de unge.

Serien "Hip" rører de unge og deres værdier. Læs også Sne.