Romanen er for alle, der har anoreksi inde på livet enten som pårørende, ven eller det er i professionelt øjemed, men den kan formidles til alle der ønsker indsigt i menneskers sind og adfærd.
Den 16-årige gymnasieelev Inger accepterer under pres fra sine forældre at deltage i et samtaleforløb med en psykolog. Hun spiser uendeligt lidt, og motion er blevet en besættelse. At nægte sig selv mad betyder sejr og endorfinerne, der sættes fri, giver øjeblikke af lykke. Resultatet er, at hun altid fryser og lider af træthed og et stort vægttab. De sociale relationer bliver også ramt, og hun føler sig ensom. Hun begynder på et samtaleforløb med en psykolog og langsomt opbygges en tillid og kontakt, der afdækker de egentlige årsager til hendes anoreksi og bulimi. Vi får også en del af forløbet set fra psykologens side. Romanen er ikke uden humor, og den er skrevet med stor indlevelse, hvor fokus er på Inger og hendes sindstilstand, men samtaleforløbet ses også fra psykologens vinkel. Romanen bygger delvis på den svenske forfatters egne erfaringer.
Stalins køer er en mere kompliceret roman om anoreksi. Tynd og perfekt er en dokumentarroman. M. Hirses Æblekinder er selvbiografisk.
En positiv, troværdig og indlevet skildring af tilstanden anoreksi set ud fra et helhedsperspektiv, idet samtaleterapien er en væsentlig del af romanen. Det er en brugsbog, men det er også velskrevet fiktion om en ung kvindes udviklingsproces. Som sådan kan romanen formidles bredt også til unge.