Bøger / skønlitteratur / roman

Væv


Beskrivelse


De dygtige vævere i 1400-tallets Flandern var også historiefortællere, og væversken, der skabte enhjørninge-gobelinerne, havde selv en fantastisk livshistorie. Med en nutidig rammefortælling åbner den sig som en kinesisk æske.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2002

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 16. aug. 2002

Et af temaerne i Lone Mikkelsens 3. historiske roman er denne gang sanserne, som de er beskrevet i 6 meget berømte billedtæpper, som blev vævet i Flandern i 1400- tallet. Rammen om den historiske fortælling er nutidig, Anne, travl teksforfatter ved et reklamebureau, bliver af sin tante Otto inviteret til Århus for at holde jul. Tanten har en historie at fortælle, som hun har fået fortalt af sin bedstefar, som i sin tid fik den fortalt, mens han skjulte sig hos en fransk familie under 1. verdenskrig. For at kunne blive optaget i middelalderens væverlaug, skulle man kunne fortælle historie, og væverne var derfor agtede både for deres håndværksmæssige kunnen og som bærere af myterne. Til et væveri Tournai i Flandern kommer der i 1479 en kvinde. Hun er en meget dygtig væverske, så hun bliver ansat der. Hun er stum, så der er et lidt mystisk skær over hende. Væverne skiftes til at fortælle sine historier, og efterhånden væves historierne sammen til et sammenhængende hele, og den stumme - som har fået talens brug igen- kan drage videre. Der er ingen tvivl om, at forfatteren kan sit stof, og hun får skabt nogle gode tidsbilleder med mange detaljer. Ind imellem er det en meget lærd fortælling, men samtidig er det en historie, der fanger med gode personbeskrivelser.


litteratursiden.dk

d. 25. nov. 2002

af

af

Jette S. F. Holst

d. 25. nov. 2002

Væv foregår i 1400-tallet, hvor et væveværksted under mester Bernart er ved at væve en serie på seks tapeter, bestilt af biskoppen selv. Til mester Bernarts værksted kommer under mystiske omstændigh...


Weekendavisen

d. 20. sep. 2002

af

af

Katinka Bruhn

d. 20. sep. 2002


Jyllands-posten

d. 27. aug. 2002

af

af

Annelise Vestergaard

d. 27. aug. 2002